De Romantiek in het Noorden: Groninger Museum - Tentoonstellingen - Blog | Kunst in de Keuken

Blog

Terug naar overzicht

 • 04-02-2018

  De Romantiek in het Noorden: Groninger Museum

  04-02-2018

  De Romantiek in het Noorden: Groninger Museum

   De Romantiek in het Noorden: ongerept bestond nog!

  Na het geslaagde bezoek en de lekkere lunch met mijn schoonzus Irene in het Drents Museum in Assen, wilde ik toch nog naar Groningen. En terecht, bleek weer. Daar is tot en met 5 mei in het Groninger Museum ‘De romantiek van het noorden, van Friedrich tot Turner’. Ik glipte net voor de opening binnen. Romantische schilders (ca. 1800 – 1850) met landschappen. Ongerept bestond toen nog. Fascinerend. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet. Niks saai!  En ga ook – net als ik- voor het virtuele panorama van Frans van Hoesel en Bart Campman zitten. Een beleving van alle zintuigen. Ook in het Groninger Museum!

  Meer weten: http://www.groningermuseum.nl