Op 21 mei Jean Thoma met Kunst in de Keuken. - Streekgastronomie - Blog | Kunst in de Keuken

Blog

Terug naar overzicht

  • 01-05-2017

    Op 21 mei Jean Thoma met Kunst in de Keuken.

    01-05-2017

    Op 21 mei Jean Thoma met Kunst in de Keuken.

    Op 21 mei Jean Thoma met Kunst in de Keuken.

     Jean Thoma en Kunst in de Keuken met een lekkere luie zondagmiddag op 21 mei bij Aan Sjuuteeanjd in Schinnen!

    Met asperges in heerlijke kunstvormen op het bord en aan de muur.

     Op zondag 21 mei van 12.30 tot 16.00 uur organiseren topkok Jean Thoma en ik een lekkere luie zondagmiddag bij biologisch restaurant Aan Sjuuteeänjd in Schinnen.

    Heerlijk genieten en de fascinatie beleven van kunst, eten en mensen. Die middag kunt je ook kennismaken met de fascinerende asperges-stillevens van de schilders Gesine Kikol uit Düsseldorf en Harrie Paquay uit Weert én met de Witte Asperges van  Maastricht!

    Genieten van mooie witte asperges  en de zaligheden van het lam
    Streekgastronomie en schilderkunst. Dáár draait het om bij de samenwerking tussen chefkok en eigenaar Jean Thoma  en Kunst in de Keuken.

    Zijn restaurant staat  overigens in de Gault &Millau van 2017 genoemd als het duurzame restaurant van Nederland.
    De ingrediënten van deze middag: de première van intrigerende gastronomische stillevens in Zuid-Limburg, mooie gerechten met vooral asperges en de zaligheden van het lam. Tussen de gangen door vertelt ik inspirerende verhalen over die nieuwe stillevens en de kunstenaars, over ‘Lekker, puur en eerlijk!’ en natuurlijk over kunst en asperges.

     Chef-kok Jean Thoma werkt met (h)eerlijke, biologische producten uit onze eigen streek en met name de mooie Witte Asperges uit Maastricht van Marloe en Raymond Niesten van De Poshoof.   Het resultaat? Prachtige kunstwerken op het bord, ‘gevangen’ in vier gangen.

    Reserveren?
    Er is een beperkt aantal plaatsen. Vooraanmelding is daarom verstandig.
    De kosten voor het vier gangen menu en ‘het verhaal’ zijn € 59,50 per persoon. Aperitief, bijpassende wijnen en water inbegrepen.

    Reserveren of meer weten? Bel even met mij: 06 53 198929 of mail hem:  henk@kunstindekeuken.nl .

    Aanmelden kan natuurlijk ook bij Jean Thoma: 046 - 443 17 67 of   info@sjuut.nl

    Bestemd voor fijnproevers die ook houden van ontspannen genieten van kunst, zonder dat iets echt hoeft. Je hoeft geen kunstkenner te zijn. Spannend? Stil-leven kan altijd nog!

     Kijk ook op www.sjuut.nl , www.dewitteasperges.nl of www.gesinekikol.de  !