Een lekkere luie zondagmiddag 6 november op Kasteel Daelenbroeck: proef en bekijk de herfst! - Streekgastronomie - Blog | Kunst in de Keuken

Blog

Terug naar overzicht

 • 13-11-2016

  Een lekkere luie zondagmiddag 6 november op Kasteel Daelenbroeck: proef en bekijk de herfst!

  13-11-2016

  Een lekkere luie zondagmiddag 6 november op Kasteel Daelenbroeck: proef en bekijk de herfst!

  Een lekkere luie zondagmiddag 6 november op Kasteel Daelenbroeck: proef en bekijk de herfst!

   Kasteel Daelenbroeck en Kunst in de Keuken: een lekkere, luie zondag op 6 november. Proef en bekijk de Herfst.

   Over Kunst in de Keuken, het gastronomische stilleven en het eten als beleving.

  Tussen de gangen door vertelde ik op die zondagmiddag over mijn Kunst in de Keuken: de galerie met gastronomische stillevens én kunstbeleving ( relational art).

  Stilgestaan bij de stillevens van Sientje Mesdag-van Houten en haar tijdgenoten en die van hedendaagse schilders en fooddesigners, als Marije Vogelzang. Kunst over de weelde van het eten en  kunst over voeding en overconsumptie. Met een grote overeenkomst tussen al de kunstenaars: de bewondering voor die voeding , dat eten en de invloed op onze maatschappij.

  Mijn laatste verhaal ging over het eten als beleving. Het belang van het zelf koken, het samen eten aan tafel en de toenemende rol van streekproducenten in de restaurants (‘ farmification’, een treffende  term van Paul van Oers ).

  Het was weer genieten die zondagnamiddag op Kasteel Daelenbroeck. Met de fascinatie van kunst, eten en mensen. Immers, stil-leven kan altijd nog..

   Leg nu al vast: zondag 23 april met asperges aan de muur, op het bord en over de tong op Kasteel Daelenbroeck! Ook met mijn droom: Les délices d’agneau ,  een klassieker uit de jaren 80 van Interscaldes in Kruiningen. Greg, mijn grote chef , maar ook Hans Wolters ( ook van die Herderham) maken al plannen om weer te genieten…