Ik (heb goede) smaak, dus ik ben.... - Literatuur - Blog | Kunst in de Keuken

Blog

Terug naar overzicht

 • 24-11-2018

  Ik (heb goede) smaak, dus ik ben....

  24-11-2018

  Ik (heb goede) smaak, dus ik ben....

  Ik (heb goede) smaak, dus ik ben....

   Goede smaak en een smaakvol leven

  Op 18 november jl. was de Indian Summer met Kasteel Daelenbroeck en Kunst in de Keuken.  Over het plaatje aan de muur, het plaatje op het bord, het praatje en de interactie die dan ontstaat tussen de etende, pratende en luisterende mensen aan tafel. Eigenlijk een heerlijk totaal kunstwerk! Die lekkere, luie zondagmiddag van Kasteel Daelenbroeck en Kunst in de keuken van 18 november,  was een groot genieten voor een vijftig tal gasten met chef-kok Greg Bodegom en wij.Tussen de gangen door vertelde ik ook over goede smaak als onmisbaar deel van ons leven!

  Variant op Descartes: ”Ik (heb goede) smaak, dus ik ben ‘.

  Smaak niet alleen als het herkennen van zoet, zuur, zout, bitter, umami en het mondgevoel.

  Het goede leven zien als een smaakvol leven met  aandacht voor het genieten van verschillende smaken, het samenzijn tijdens een maaltijd én het verband tussen productieproces, producenten en wij. Goede smaak is dus ook rekening houden met de natuur en onze aarde. Er is dus een veel breder palet aan overwegingen bij goede smaak dan alleen de smaak van een gerecht. Het gaat ook om de (voor jou) aanvaardbare en niet-aanvaardbare kanten van productieprocessen van ons voedsel.