Culinaire stillevens tussen exclusieve brillen - Henk in het nieuws - Blog | Kunst in de Keuken

Blog

Terug naar overzicht

 • 12-03-2010

  Culinaire stillevens tussen exclusieve brillen

  12-03-2010

  Culinaire stillevens tussen exclusieve brillen

  Onder het motto ‘bijzondere brillen/bijzondere kunst’ hebben keukenkunstenaar en kunstverzamelaar Henk Hoogakker en topopticien Carl Kramp hun krachten gebundeld. Vanaf 10 maart vormt de zaak van Carl aan de Kesselskade 64 in Maastricht een maand lang het decor voor elf culinaire stillevens uit de collectie van Henk. 

  In het kader van de Tefaf creëren veel Maastrichtse winkeliers momenteel een ‘kunstige’ etalage. De samenwerking tussen Carl Kramp en Henk Hoogakker gaat verder. Beide heren vinden elkaar al jaren in een gezamenlijke passie: koken. Daarnaast is Henk een verwoed kunstverzamelaar. Voor de verkoopexpositie in de gerenommeerde optiek selecteerde hij schilderijen van actieve kunstenaars als Gerrit Wijngaarden of Ivan Brkovic, maar ook van overleden meesters als Willem Elisa Roelofs jr. (1874-1940) of A.J. van Eijbergen (1888-1966). 

  Groene druiven, kersen, stronken witlof en oesters gaan een spannende confrontatie aan met de exclusieve brilmonturen van onder anderen Alain Mikli, Hogan,Tod’s , Starck Eyewear en Issy Miyake. Een bijzondere combinatie, die het waard is gezien te worden!
  Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 10.00-18.00 uur , zaterdag 10.00-17.00 uur.