De galerie van Henk

Henk heeft zijn galerie aan huis. De stillevens hangen bij hem in de eetkamer, in de woonkamer en zijn keuken. Een bewuste keuze.
Henk: ‘Zo kun je zien hoe het werk in een echte leefomgeving hangt. Dan proef je de specifieke sfeer die stillevens in jouw keuken of eetkamer kunnen creëren. ' 
Je ziet het zo bij je zelf thuis hangen.
Dat kan, want wat je bij Henk ziet, kun je kopen en meenemen!
Een combinatie van stillevens versterkt ook de kracht van kunst in je eigen keuken. Eén, drie of vijf schilderijen bij elkaar kunnen net die sfeer scheppen die je zoekt. Henk laat in zijn galerie zien hoe je dat doet.
Belangstelling? Neem dan contact op met Kunst in de Keuken.

Foto’s van sets schilderijen maken/tonen

Als je trouwens toch even bij Henk bent, laat hem dan ook vertellen over zijn verzameling kunstliteratuur.
Henks collectiecatalogi, standaardwerken en specifieke kunstboeken is een rijke bron aan informatie over het genre stilleven vanaf de 20-ger jaren van de 20ste eeuw.
Hij verzamelt verschillende titels als aanvulling op zijn collectie kunstwerken als kennisbron, maar ook als kunstwerk an sich. Hierin vormen de catalogi de rode draad. Verdere achtergrondinformatie vindt hij terug in de standaardwerken en specifieke kunstboeken.

Zijn passie voor de combinatie van gastronomie en schilderkunst vind je terug in zijn boeken over schilders en hun liefde voor gastronomie, zoals Monet, Renoir en Toulouse-Lautrec of zijn kookboeken met de lievelingsrecepten van kunstenaars. Wist je dat Francis Bacon gek was op ‘Steak and kidney pie’?

Henk kan zo veel mooie thema’s koppelen voor een kleurrijk, inspirerend kunstdiner. Henk kan je er meer over vertellen en regelt het! Meer weten?