Weerter kunstenaar Harrie Paquay in Café Galerie De Gau in Vaals tot en met 2 oktober. - Tentoonstellingen - Blog | Kunst in de Keuken

Blog

Terug naar overzicht

 • 12-09-2019

  Weerter kunstenaar Harrie Paquay in Café Galerie De Gau in Vaals tot en met 2 oktober.

  12-09-2019

  Weerter kunstenaar Harrie Paquay in Café Galerie De Gau in Vaals tot en met 2 oktober.

  Weerter kunstenaar Harrie Paquay in Café Galerie De Gau in Vaals tot en met 2 oktober.

   Weerter kunstenaar Harrie Paquay in Café Galerie De Gau in Vaals tot en met 2 oktober

   In het Vaalser Café Galerie De Gau van Pieter Kierkels is nog tot en met 2 oktober een expositie met werk van de Weerter kunstenaar en mijn vriend Harrie Paquay.

  Van hem zijn romantische, impressionistische en realistische werken te zien. Onder meer ijzige winterlandschappen, geïnspireerd  door de cyclus van 24 liederen ‘Winterreise’  van Schubert, realistische portretten en impressionistische zeelandschappen.

  Een veelzijdige schilder met gevoel

  Harrie schildert al tientallen jaren en beheerst de techniek van het schilderen, zoals ik vind dat dat hoort. Hij kent de materialen en weet daar vaardig en met gevoel mee om te gaan. Hij heeft schilder- en tekenlessen gehad van onder meer Jan Tullemans en Gard van Wegberg.  Maar zijn echte vertrouwensman en raadgever was de Weerter kunstenaar Wil Leenders (1930-2017). Harrie Paquay, een veelzijdig schilder met gevoel.

  Pieter Kierkels en zijn Café Galerie De Gau

  Café Galerie De Gau ligt aan het von Clermontplein 32 in Vaals. Hier laat Pieter Kierkels je onbewust in aanraking komen met kunst. Daar hou ik van: kunst in mijn eigen habitat.

  Kunst hoort niet alleen in een museum, maar ook in onze eigen leefomgeving. Bijvoorbeeld in mijn stamcafé of thuis. Het nodigt uit tot zinvolle gesprekken, anders dan over banale zaken, als het vreemdgaan van weet-ik-wie. Dat is kunstbeleving.

  Zo ervoer ik het, toen ik hier voor het eerst kwam, dankzij Hannie, de zus van Pieter. Een ontspannen kennismaking met kunst in alle vormen en gradaties. Met zelfs een tableau vivant met trotse, stoere kippen. Hier geniet je van totaal kunst onder het genot van een goed glas wijn of een mooie pint. Een soort Kunst in de Keuken (!).

  Tref ik jullie daar een keer? Met dus nog tot 3 oktober de fascinerende werken van Harrie Paquay. Op de kunstenaar Pieter Kierkels kom ik nog een keer terug.

  Meer weten?   www.galeriedegau.nl

  Meer weten? https://galeriedegau.nl/