Object Love in De Domeinen Hedendaagse Kunst in Sittard: fascinerend en inspirerend lerend. Vooral met Anne Berk! - Tentoonstellingen - Blog | Kunst in de Keuken

Blog

Terug naar overzicht

 • 11-07-2018

  Object Love in De Domeinen Hedendaagse Kunst in Sittard: fascinerend en inspirerend lerend. Vooral met Anne Berk!

  11-07-2018

  Object Love in De Domeinen Hedendaagse Kunst in Sittard: fascinerend en inspirerend lerend. Vooral met Anne Berk!

  Object Love in De Domeinen Hedendaagse Kunst in Sittard: fascinerend en inspirerend lerend. Vooral met Anne Berk!

  Object Love in De Domeinen Hedendaagse Kunst in Sittard: fascinerend en inspirerend lerend.Vooral met Anne Berk!

  We (leden van Freundship) hadden onlangs het grote genoegen met  gastcurator Anne Berk  haar tentoonstelling ‘Object Love’ te mogen zien in het Museum De Domeinen in Sittard. Anne’s verhaal was boeiend en inspirerend lerend. Het gaat vooral over onze intieme relatie met dingen. De objecten zijn vaak kleurrijk. Soms vertederend persoonlijk, maar ook confronterend.

  Wat ik niet vaak doe: ik ben nog een keer terug gegaan en nu met mijn kleindochter. Waar zij door was gefascineerd, zie je op de foto. Trouwens ook door de constructies van Machiel Braaksma.

  Droef werd ik trouwens weer door Superflex, Flooded McDonalds, 2009 (Collectie Van Abbemuseum). Zou Trump dat eens moeten zien?

  ‘Object Love onthult onze intieme relatie met dingen. Mensen maken dingen om in onze praktische en emotionele behoeften te voorzien. Dingen zijn overal. We zitten er op, in, tussen of onder. Ze zijn een verlengstuk van ons lichaam en vergroten onze capaciteiten. We zijn er lijfelijk en emotioneel mee verbonden.

  Door de ontwikkeling van de technologie en de democratisering van de consumptie is het aantal dingen geëxplodeerd en ze zijn complexer geworden. ‘We are living in a material world,’ zingt Madonna. We willen steeds meer, maar onze “Object Love” put de aarde uit.

  De mens ontwerpt werktuigen om beter te kunnen overleven. Nu leven we in een mensgemaakte biotoop en worden wij geleefd door de dingen. Dat daagt kunstenaars uit om onze relatie met dingen te onderzoeken. ‘

  Object Love, nog tot en met 2 september in Museum De Domeinen Hedendaagse Kunst –Ligne 5, Sittard. Een absolute aanrader!

  Meer weten? https://www.dedomijnen.nl/tentoonstellingen/expositie/object-love/

  Of met over Anne Berk, een enthousiaste, inspirerende vrouw: http://anneberk.nl/