De Haagse Tram 16 rijdt weer gewoon: nu naar Anton Heyboer en Art Deco Paris! - Tentoonstellingen - Blog | Kunst in de Keuken

Blog

Terug naar overzicht

 • 16-01-2018

  De Haagse Tram 16 rijdt weer gewoon: nu naar Anton Heyboer en Art Deco Paris!

  16-01-2018

  De Haagse Tram 16 rijdt weer gewoon: nu naar Anton Heyboer en Art Deco Paris!

  De Haagse Tram 16 rijdt weer gewoon: nu naar Anton Heyboer en Art Deco Paris!

   De Haagse Tram 16 rijdt weer gewoon: nu naar Anton Heyboer en Art Deco Paris!

  Tram 16 is er gewoon weer vanaf de zijkant CS Den Haag, richting Gemeentemuseum. Je kunt ook even halverwege uitstappen bij het Vredespaleis voor een zeer aan te raden bezoek aan de Collectie Mesdag . Meer ik ging eerst naar het Haags Gemeentemuseum voor Heyboer en Art Deco Paris. Twee totale verschillen, maar beiden meer dan een omweg waard!

  Anton Heyboer: niet zijn vrouwen!

  Bij Anton Heyboer ( 1924 – 2005) had ik altijd die jaloerse associaties van die gelukkige, wat verdwaasde man met veel mooie vrouwen.  Maar door zijn overzichtstentoonstelling  in het Haagse Gemeentemuseum  weet ik nu wel beter!

  Zijn werk werd al in de zestiger jaren aangekocht door het Museum of Modern Art in New York. Hij exposeerde  in 1975  in het Los Angeles County Museum of Art samen met Francis Bacon, David Hockney en Jean Dubuffet als één van de belangrijkste Europese schilders van dat moment.

  Fascinerend om alles in die wereldcontext te kunnen zien, maar ik had moeite om zijn mysteries te doorgronden. Je ziet nu nog tot 4 februari in Den Haag hoogtepunten uit zijn oeuvre vanaf het vroege begin tot en met 1976.

  Art Deco Paris

  Heerlijk was de tentoonstelling Art Deco Paris. Hier zie je mode, toegepaste kunst, schilderkunst, beeldhouwwerken , juwelen, prenten , fotografie en film uit die voor mij enorm fascinerende periode. Een zalige, veelzijdige onderdompeling, heb genoten!

  Je kunt zelf genieten tot en met vier maart. Meer lezen? www.gemeentemuseum.nl/nl/tentoonstellingen/art-deco

  Art Deco was een populaire stijlbeweging van 1920 tot 1939 die van invloed was op de decoratieve en toegepaste kunst, bij zowel architectuur, het grafische, industriële en interieurontwerp, als de beeldende kunst en kledingmode.