Heerlijk de TEFAF start weer! - Tentoonstellingen - Blog | Kunst in de Keuken

Blog

Terug naar overzicht

 • 12-03-2015

  Heerlijk de TEFAF start weer!

  12-03-2015

  Heerlijk de TEFAF start weer!

  Heerlijk de TEFAF start weer!

   Heerlijk: de TEFAF start weer!

  Morgen, vrijdag start weer de TEFAF in Maastricht! Ik ga al jaren naar de TEFAF, nog steeds als een blij kind dat wordt losgelaten in een hele grote speelgoedwinkel met alles wat zijn hartje begeert. Schitterende kunst in de brede zin van het woord: schilderijen en beelden, sieraden en meubels, maar ook bloemenzeeën en mensen in allerlei vormen en variaties.
   Watermeloen van Fernando Botero en de ‘Pruimen en kersen’ van  Patrick Lodwitz
    De TEFAF beleef ik  met de echte gretigheid van een veelvraat en een fijnproever. En hoop nog steeds
  de hoofdprijs in één of andere loterij te winnen. Want dan zou ik nu bijvoorbeeld het schitterende stilleven van Willem Kalf bij Johny van Haeften of ‘De watermeloen en sinaasappels ‘van Fernando Botero bij Galeria Sur aanschaffen. Redelijk bescheiden, toch?

  Die hang ik dan thuis naast het lievelingsstuk: het stilleven met pruimen en morellen van de hedendaagse Franse schilder Patrick Lodwitz. Hij past de aloude glacistechniek toe met een onderschildering en vele lagen transparante olieverf. Behalve bij mij (ik heb nog andere werken van hem) kunt u zijn werken ook bij de Parijse Galerie-Archange aan de Place des Vosges kopen.

   Ik ga morgen beginnen met heerlijk genieten van  die twee meesterwerken van een geheel verschillend eigen hoog niveau…
  Maar  ook aandachtig kijken naar mensen! Kijkers, gapers, echte en zogenaamde kenners, leergierigen, kopers, genieters en verzamelaars. Die gaan we allemaal de komende dagen tegenkomen op de TEFAF. Ons jaarlijkse ultieme kunstfeest! 

   Kijk ook op www.tefaf.com