Beelden aan zee: weer heel divers en spannend! - Tentoonstellingen - Blog | Kunst in de Keuken

Blog

Terug naar overzicht

 • 03-03-2015

  Beelden aan zee: weer heel divers en spannend!

  03-03-2015

  Beelden aan zee: weer heel divers en spannend!

  Beelden aan zee: weer heel divers en spannend!

   Beelden aan Zee: weer heel divers en spannend!

  Na het bekijken van het Stadhuis, ben ik natuurlijk ook  naar mijn geliefde Museum Beelden aan Zee in Scheveningen gegaan. Die slagen er altijd weer in verrassende nieuwe tentoonstellingen en projecten te hebben. Ook nu weer!

  Tot en met 10 mei loopt de tentoonstelling Labor et Ars van de kunstenaars Joseph Mendes da Costa  (1863- 1939) en Joost van den Toorn (1954). Verrassende beeldhouwwerken. Lees meer hierover: http://beeldenaanzee.nl/joseph-mendes-da-costa-en-joost-van-den-toorn/

   Zimmer Frei

  Verder is er de multimediale presentatie van de groep Zimmer Frei met onder meer fotokunstwerken over schaapherders in de buitenwijken van Rome en andere tegenstellingen in een stedelijk sociaal weefsel. Panorama Rome, een 24-uurs registratie rondom het Piazza del Popolo, sprak me het meest aan. U mag daar actief met het geluid aan de slag.  Wat ik niet durfde, dus de aanwezige heel attente deskundige van het Museum heeft het me uitgebreid en boeiend verteld en voorgedaan.

  http://beeldenaanzee.nl/zimmerfrei/

   Fotograaf Maarten Brinkgreve ook met stillevens bij Beelden aan Zee

  In Beelden aan Zee is nu ook een selectie van het werk van de fotograaf Maarten Brinkgreve(1946- 2010) te zien. De fotograaf van ruimte, licht en vorm met als werkterreinen architectuur, theater en beeldhouwkunst.

  De laatste jaren in zijn leven legde hij zich vooral toe op vrij werk.  Daarvan sprak mij weer het meest aan zijn stillevens of verstilde objecten. Vrolijk geroerd was ik van ‘Snijbloemen’ (2008), een foto van een vaas met messen erin. Grappig, gevaarlijk? In ieder geval pakkend. Kijk zelf maar naar de foto.