TEFAF Maastricht: mijn jaarlijkse kunstfeest! - Tentoonstellingen - Blog | Kunst in de Keuken

Blog

Terug naar overzicht

 • 13-03-2014

  TEFAF Maastricht: mijn jaarlijkse kunstfeest!

  13-03-2014

  TEFAF Maastricht: mijn jaarlijkse kunstfeest!

  TEFAF Maastricht: mijn jaarlijkse kunstfeest!

  Vorig jaar schreef ik voor Maastricht Dichtbij, dat ik me op de TEFAF voel als een blij kind in een hele grote speelgoedwinkel met alles wat zijn hartje begeert. Schitterende kunst in de brede zin van het woord: schilderijen en beelden, sieraden en meubels, maar ook bloemenzeeën en mensen in allerlei vormen en variaties. Voor mij is het al jarenlang een feest!

  Sinds vorig jaar ga ik met nog meer redenen en ‘opdrachten’ naar Maastricht. Ik ben immers steeds professioneel bezig ben met kunst en meer specifiek het gastronomisch stilleven door mijn studie galerijhouder in Tongeren.

  Met die blik, ga ik vanaf morgen weer de TEFAF over om de rode draad van het stilleven in het bijzonder en de diverse kunststijlen in het algemeen volgen. Maar bijvoorbeeld ook om naar de technische aspecten te kijken. Hoe hebben de galeriehouders hun stands ingericht?

  Zoals ik vorig jaar al vertelde: ik ga ook heerlijk en aandachtig kijken naar mensen! Kijkers, gapers, echte en zogenaamde kenners, leergierigen, kopers, genieters en verzamelaars. Die ga ik allemaal de komende tien dagen tegenkomen op de TEFAF in het MECC in Maastricht. Mijn jaarlijkse kunstfeest.
  Stil-leven kan altijd nog…

  Artikel MaastrichtDichtbij.nl van maart 2013: www.dichtbij.nl/maastricht/cultuur/artikel/2668172/column-kunst-in-de-keuken-tefaf-van-sociaal-gebeuren-tot-mijn-persoonlijke-speelgoedwinkel-.aspx