Manifesta 9 , Jan Toorop en mijn Geleen - Tentoonstellingen - Blog | Kunst in de Keuken

Blog

Terug naar overzicht

 • 19-06-2012

  Manifesta 9 , Jan Toorop en mijn Geleen

  19-06-2012

  Manifesta 9 , Jan Toorop en mijn Geleen

  Manifesta09 : Jan Toorop en mijn Geleen.

  Ben naar Manifesta 9 in Genk geweest. Een korte intro, die om meer vraagt!
  Nu eerst geraakt door de hele sociaal maatschappelijke betekenis van de kolenmijnen en dus ook die invloed op mij..

  De status van het monumentaal gebouw van de kolenmijn Waterschei versterkte mijn gevoel, die emotie. Verval geeft extra positieve dimensies. Het grondvest de verbeelding over wat was, wat nu is en wat kan komen! En dan die extra AHA Erlebnis met het portret van de mijnwerker…. Hing in de Nieuwe Mijnstreek bij bijna iedereen in de hal, ook bij ons in Geleen. Wist ik toen veel dat dat van Jan Toorop (lithografie, 1915-1916. DSM Kunstcollectie, Heerlen)was . Geweldige ervaring! Dat is ook Manifesta 09. We komen zeker terug.

  Kijk ook op  www.manifesta9.org        . De Europese Biënnale voor hedendaagse kunst, tot september 30 - Genk