Dreams of nature, Van Gogh Amsterdam - Tentoonstellingen - Blog | Kunst in de Keuken

Blog

Terug naar overzicht

 • 11-05-2012

  Dreams of nature, Van Gogh Amsterdam

  11-05-2012

  Dreams of nature, Van Gogh Amsterdam

  Van Gogh Museum Amsterdam :  Dreams of nature, Symbolisme van Van Gogh tot Kadinsky. Nog tot 17 juni
  Een puur emotionele en mooie ervaring! 

  Dromen en visioenen inspireren de kunstenaars van het symbolisme. Niet de zichtbare werkelijkheid. Deze stroming ontstond eind negentiende eeuw als reactie op de toenemende industrialisering en het materialisme in Europa. 
  De tentoonstelling ‘Dreams of Nature . Symbolisme van Van Gogh tot Kadrinsky’ geeft een compleet overzicht van deze stroming.
  Volgens Edwin Becker, hoofdconservator van het Van Gogh-museum , gaan gevoelens van angst en pessimisme samen met een verlangen naar spiritualiteit en mythologie bij de kunstenaars van het Symbolisme.

  Dat klonk mij wat pessimistisch, maar ben vorige week toch gegaan. Het was een pure, emotionele en mooie ervaring! Meer van hoop, dan van zwartgallig ten onder gaan. Het raakte me positief.
  Behalve de grote bekenden waren er ook werken van bijvoorbeeld Scandinavische kunstenaars. ‘During the Ice Break’ van de Finse schilder Hugo Simberg trok direct mijn blik en staat nog steeds op mijn netvlies.
  Dreams of nature moet je gezien hebben! 

  Loopt nog tot 17 juni! Je komt er vanaf Centraal Station Tram lijn 2 of 5. Museumkaart is een praktische noodzaak ( en relatief goedkoop): er stond een flinke rij en  met die kaart loop je zo naar binnen..
  Op de terugweg uiteraard even uitstappen op de Nieuwe Zijds Voorburgwal  voor een borreltje en een pilsje aan de leestafel ( veel kranten) bij één van  mijn favorieten, Café Scheltema ( nr 242).

  Lees ook: bit.ly/vVmFMN