De mooiste streken, kunst op de kaart - Tentoonstellingen - Blog | Kunst in de Keuken

Blog

Terug naar overzicht

 • 25-01-2012

  De mooiste streken, kunst op de kaart

  25-01-2012

  De mooiste streken, kunst op de kaart

  Schilderkunst en streekgerechten bij Bonhomme: De mooiste streken
  ‘Kunst in de keuken’ en brasserie Bonhomme organiseren expositie tijdens de TEFAF

  De Mooiste Streken
  ‘De mooiste streken’, zo heet de nieuwe expositie van schilderijen bij brasserie Bonhomme. Van 8 tot en met 25 maart kunt u genieten van keukenkunst: mooie gastronomische stillevens en streekgebonden gerechten op de kaart. Op vrijdag 9 maart opent Jacques Costongs, wethouder Cultuur van Maastricht de speciale expositie.  

  Schilderkunst en streekproducten op de kaart
  Met ‘De mooiste streken’ zetten de organisatoren Henk Hoogakker van Kunst in de Keuken en Geert Driessen van brasserie Bonhomme schilderkunst en streekproducten van de Euregio letterlijk en figuurlijk op de kaart. Op die manier willen ze ook bekendheid geven aan Limburgse streekproducten en kleinschalige land- en tuinbouw.

  Tijdens de TEFAF
  Tijdens de Tefaf hangen gastronomische stillevens uit de verzameling van Henk Hoogakker in de Maastrichtse brasserie. Het zijn schilderijen van vermaarde kunstenaars als W.F. Roelofs jr., Patrick Lodwitz en Jan Tiele, die ook gekocht kunnen worden.
  De chef-kok van de Bonhomme heeft zijn menukaart voor deze expositie aangevuld met speciale gerechten en hapjes gemaakt van streekproducten.

  De Tefaf loopt van 15 tot en met 25 maart. ‘De mooiste streken‘ is te bezichtigen van donderdag 8 tot en met zondag 25 maart. De officiële opening is op vrijdag 9 maart van 16.00 tot 19.00 uur. De openingshandeling wordt verricht door Jacques Costongs, wethouder Cultuur van Maastricht.
  Brasserie Bonhomme ligt op de Maaspromenade met zicht op de mooie St. Servaesbrug in Maastricht.

  Meer weten?
  Henk Hoogakker: 0031(0)6 53198929 of info@kunstindekeuken.nl