Gouden hert van Zadkine bij Beelden aan Zee! - Schilders - Blog | Kunst in de Keuken

Blog

Terug naar overzicht

 • 18-01-2019

  Gouden hert van Zadkine bij Beelden aan Zee!

  18-01-2019

  Gouden hert van Zadkine bij Beelden aan Zee!

  Gouden hert van Zadkine bij Beelden aan Zee!

   

  Het gouden hert van Zadkine is gearriveerd! 
  Sinds 19 november staat Ossip Zadkines gouden hert, Le Cerf, in een speciaal ontwikkelde klimaatvitrine in onze Zeezaal. Het hert, 1923, werd ooit aangekocht door de bekende verzamelaar P.A. Regnault en is onderdeel van de Rijkscollectie. Museum Beelden aan Zee heeft het werk te leen van het Stedelijk Museum in Amsterdam.

  De kop met het indrukwekkende gewei fier opgeheven, de spieren aangespannen; dit hert straalt kracht uit. De vormgeving van het houten beeld is bijzonder, zo vallen de grote afmetingen van het beest, zijn lange, sterke nek, de gekartelde vorm van het gewei en de afwerking in bladgoud meteen op. Dit met bladgoud afgewerkte oppervlak sluit aan bij de Art Deco-stijl uit de jaren 1920 en maakt het werk zeer decoratief.

  Le Cerf is nog weinig eerder tentoongesteld en zal in museum Beelden aan Zee nog te bewonderen zijn tot en met 3 maart 2019.