De Haagse School, De Mesdag Collectie én Kunst in de Keuken. - Ideeën - Blog | Kunst in de Keuken

Blog

Terug naar overzicht

 • 24-01-2018

  De Haagse School, De Mesdag Collectie én Kunst in de Keuken.

  24-01-2018

  De Haagse School, De Mesdag Collectie én Kunst in de Keuken.

  De Haagse School, De Mesdag Collectie én Kunst in de Keuken.

   De Haagse School, De Mesdag Collectie én Kunst in de Keuken.

  Pas weer even naar de Mesdag Collectie gaan kijken op de Laan van Meerdervoort: een prachtig landhuis - museum met in de sfeervolle achtertuin het Vredespaleis.

  De oorspronkelijke eigenaren, Hendrik Willem Mesdag ( 1831 – 1915) en zijn vrouw Sientje Mesdag-van Houten  verzamelden  vooral schilderijen van de Franse School van Barbizon en van de Haagse School, waar Mesdag ook bij hoorde. Overigens kreeg hij les van Willem Roelofs ( 1822- 1897), een van de grondleggers van De Haagse School.  Zijn zoon Willem Elisa Roelofs jr. ( 1874-1940) was ook regelmatig te gast bij de familie Mesdag. Hij staat prominent op een  grote groepsfoto in het museum met op de voorgrond Mesdag en zijn vrouw Sientje,  zijn vader Willem en andere prominente leden van De Haagse School.

  Willem Roelofs in Den Haag en zijn zoon W.E. Roelofs jr. bij mij

  In de Mesdag Collectie zie je meerdere schilderijen van Willem Roelofs. Werken van zijn zoon kun je bij Kunst in de Keuken zien….

  Een van mijn eerste  gastronomische stillevens is namelijk van W.E. Roelofs jr.: een schitterend olieverf schilderij met sprotjes.  Een levendig voorbeeld van de late Haagse School. Net als trouwens zijn aquarel met  pompoenen. Meer weten? henk@kunstindekeuken.nl of bel me 0653198929.

  Verder: www.demesdagcollectie.nl