Ik ben verliefd op Louise! - Ideeën - Blog | Kunst in de Keuken

Blog

Terug naar overzicht

 • 18-02-2015

  Ik ben verliefd op Louise!

  18-02-2015

  Ik ben verliefd op Louise!

  Ik ben verliefd op Louise!

   Ik ben verliefd op Louise!

  Gisteren is het echt gebeurd in het Haagse Mauritshuis. Misschien kwam het ook doordat ik eerst in het fraaie witte stadhuis van ’s Gravenhage ook de trouwzaal had mogen zien! Daarna wandelde ik naar het Mauritshuis voor het bekijken van een deel van de beroemde Frick Collectie.

  Ik ging speciaal voor een schilderij van Jean-Auguste-Dominique Ingres. Ik verheugde me op zijn portret van Louise, Comtesse d’Haussonville. Het was nog mooier dan verwacht . Ingres schildert haar niet zoals tot die tijd (1845) gebruikelijk was bij vrouwenportretten. Gedwee lachend, een opgedrongen beeld van huiselijk geluk.

  Neen, hij verbeeldt haar zoals ze was. Zelfbewust, mysterieus en van een sensuele schoonheid. Ik heb ongebruikelijk lang met ingehouden adem voor haar gestaan: ik ben –geloof ik- verliefd op Louise!

  Een absolute aanrader.

   Kijk ook op  www.mauritshuis.nl