29 april : asperges eten in Wassenberg - Ideeën - Blog | Kunst in de Keuken

Blog

Terug naar overzicht

 • 28-03-2012

  29 april : asperges eten in Wassenberg

  28-03-2012

  29 april : asperges eten in Wassenberg

  Met ‘Tuin van de Smaak / Esscultuur an der Rur’ lekker, puur en eerlijk asperges eten zondag 29 april  In Wassenberg!
   "Tuin van de Smaak - Esskultur an der Rur" organiseert samen met het Slow Food convivium Aachen en Limburg een asperge-diner op zondag 29 april om 17.00 uur bij Landhaus Brenders in het mooie centrum van Wassenberg ( net over de grens bij Roerdalen/Herkenbosch).
  "Tuin van de Smaak - Eßkultur an der Rur" is een samenwerking van Limburgse en Duitse Slowfood-leden en geïnteresseerde fijnproevers uit het Nederlands - Duitse grensgebied van Roerdalen en Wassenberg. De groep voelt zich door het verloop van de Roer  en de Meinweg en de mooie streekproducten nauw verbonden.

  De asperge is een heel bekend seizoensproduct uit deze regio. Daarom heeft de groep als een van de eerste activiteiten een "grenzeloos goed" asperge menu samengesteld.
  Dit menu wordt gecombineerd met producten uit de Roer-Regio,  zoals een regionale ham, biologische aardappelen, speciale mosterd, Limburgse stroop, confitures van vruchten die alleen in dit gebied voorkomen, regionale wijn en likeur.
  Verder is er – bij voldoende belangstelling- voorafgaand aan het diner om 15.00 uur een wandeling door de aspergevelden en een bezoek aan een asperge boerderij.
  De kosten van het grenzenloze menu zijn slechts  € 25,-- per persoon (exl. consumpties) . U kunt u opgeven bij het secretariaat van Slow Food Limburg, 
  slowfoodlimburg@yahoo.com
  Kijk ook op  www.landhausbrender.de