Henk’s Den Haag van augustus: Mesdag, Blooming en Zebedeus. - Ideeën - Blog | Kunst in de Keuken

Blog

Terug naar overzicht

 • 23-08-2011

  Henk’s Den Haag van augustus: Mesdag, Blooming en Zebedeus.

  23-08-2011

  Henk’s Den Haag van augustus: Mesdag, Blooming en Zebedeus.

  Henk’s Den Haag van augustus:  Mesdag, Blooming en Zebedeus.

  Ben net naar Den Haag geweest. Het Museum Mesdag is weer open. Heet nu trouwens ‘De Mesdag Collectie’. Het statige huis van Mesdag en z’n vrouw Sientje is prachtig heringericht met behoud van de oude allure.
  Eerst even snel kijken naar nieuwe dingen in het Gemeentemuseum  ( gebouw van Berlage blijf een belevenis) en toen wandelend naar de Laan van Meerdervoort.
  Daar uiteraard eerst de lunch in Cafe Blooming, een heerlijke tent. Een aanrader!
  Toen naar het huis van Mesdag. Heel overzichtelijk zie je een selectie van hun collectie met nadruk op de School van Barbizon en de Haagse School. Toegankelijker geworden, met een bijna perfecte uitleg met tekstblokken, foto’s en videos! Jammer dat de stillevens niet meer in de huidige selectie zitten.
  Zag overigens nog een foto van Mesdag en schilders uit zijn tijd met ook Willem Roelofs jr. Dat was leuk: van hem heb ik mooie stilllevens.

  De prachtige tuin –zeg maar park- doorgewandeld. Je kijkt uit op het Vredespaleis.
  Einde middag uiteraard naar Zebedeus naast de Grote Kerk – hartje stad- . Op het mooie terras bij gebabbeld met een meer dan goede kennis. Zo was Den Haag weer goed!

  Meer info?  www.demesdagcollectie.nlwww.cafeblooming.nlwww.zebedeus.nl ,   en mijn  schilderijen van Roelofs op www.kunstindekeuken.nl/collectie