Slow Food Presidium Limburgse Stroop breidt uit en verjongt! Dit najaar weer Herfskeuning! - Henk in het nieuws - Blog | Kunst in de Keuken

Blog

Terug naar overzicht

  • 17-04-2019

    Slow Food Presidium Limburgse Stroop breidt uit en verjongt! Dit najaar weer Herfskeuning!

    17-04-2019

    Slow Food Presidium Limburgse Stroop breidt uit en verjongt! Dit najaar weer Herfskeuning!

    Slow Food Presidium Limburgse Stroop breidt uit en verjongt! Dit najaar weer Herfskeuning!

    Slow Food Presidium Limburgse Stroop breidt uit en verjongt!

    Dit najaar weer Herfskeuning!

    Het Slow Food Presidium Limburgse Stroop ( SFPLS) breidt uit en verjongt! Daarnaast komt er dit najaar weer Herfskeuning.

    Het SFPLS is een samenwerkingsverband van ambachtelijke Limburgse  stroopstokers, dat binnen de Slow Food-beweging al jarenlang de zorg heeft voor het stoken van traditionele, ambachtelijke Limburgse Stroop.  

    Tijdens een bijeenkomst in het Gulpener Brouwlokaal van het SFPLS zijn onlangs nieuwe leden als stroopstokers van het presidium geïnstalleerd.  De nieuwe leden/stroopstokers zijn: Annemarie Steinschuld-Franssen, Rik Steinschuld, Magiel Vandewall en Leo Eussen.

    Dit betekent niet alleen een uitbreiding van het aantal stokers, maar ook een verjonging.

    Het is ook een versteviging van de familietraditie van stroopstoken.

    Henk Hoogakker, de voorzitter, reikte hen die avond het lidmaatschapsdocument uit. Uiteraard samen met de andere leden Roy Eussen (penningmeester), Mart Vandewall en Coen Eggen (bestuursleden), Hans Franssen (secretaris).

    Daarnaast is die avond besloten weer Herfskeuning ( 60% peren en 40% appels) af te vullen. Deze echte Limburgse stroop, het visitekaartje van het SFPLS, is dus weer beperkt beschikbaar in het najaar. Dit uiteraard naast de andere stropen, die door de individuele leden worden gestookt.

    Foto:

    Achterste rij v.l.n.r.: Rik Steinschuld, Hans Franssen, Magiel Vandewall, Leo Eussen, Mart Vandewall, , Coen Eggen

    Voorste rij v.l.n.r.: Henk Hoogakker, Annemarie Steinschuld-Franssen en Roy Eusssen.

    Meer weten?

    https://slowfood.nl/ark-van-de-smaak/slow-food-presidium-limburgse-stroop-breidt-uit/