Henk en Hete bliksem, bloedworst, boomgaarden op L1 Radio - Henk in het nieuws - Blog | Kunst in de Keuken

Blog

Terug naar overzicht

 • 20-09-2013

  Henk en Hete bliksem, bloedworst, boomgaarden op L1 Radio

  20-09-2013

  Henk en Hete bliksem, bloedworst, boomgaarden op L1 Radio

  Henk en Hete bliksem,bloedworst en boomgaarden op L1 Radio

  Om de vier weken praat ik in het L1 Radio programma Van tien tot Twaalf op Vrijdag met Ger Houben over streekgebonden gastronomie, lekker-puur en eerlijk (over Slow Food) en over kunst in de keuken.

  Vandaag, 20 september, hebben we over de herfst en meer specifiek de typische Limburgse boomgaarden, het fruit en de bloedworst ( vroeger thuis gemaakt na de huisslacht….. )

  Kijk voor die boomgaarden ook eens op www.bloesemlint.nl  van het IKL !

  Bloedworst is een echt streekproduct dat je in heel Europa terug kunt vinden. Met typisch streekgeboden varianten qua maken, smaak ( verschillende kruiden) en toevoeging van andere ingrediënten. Een rondreis waard!

  Mijn gekozen recept is vandaag hetebliksem of wel Himmel & Erde. Net nu de appels geoogst (gaan) worden, met bloedworst ( met de start herfst weer echt lekker) en met Limburgse stroop ( natuurlijk van ons Slow Food Presidium Authentieke, ambachtelijke Limburgse Storop!).…...

  In het begin van de uitzending hebben we het ook over het belang van die boomgaarden voor ons Limburgse cultuurlandschap en dus ook voor onze economie en het toerisme.