Home

Henk Hoogakker is al jaren bevlogen bezig met kunstenaars, die gefascineerd zijn door eten. Hij is fijnproever, verdienstelijk amateurkok én kunst-verzamelaar. Bij hem staat het gastronomisch stilleven, aan de muur of op het bord, dus centraal. Actief bezig met de Slow-Food-beweging, de streekgebonden gastronomie én zijn Kunst in de Keuken

 

Kunst in de Keuken

 

 • Kunsthandel, gespecialiseerd in gastronomische stillevens van vooral Nederlandse en Belgische schilders uit de periode van 1900 tot nu. De eigen collectie schilderijen met onder meer beschrijvingen van de kunstenaars en prijsindicaties ziet u hier.
 • Kunstbeleving: Henk Hoogakker verbindt de twee kunsten gastronomie en het stilleven voor u. U beleeft de fascinatie van kunst, eten, verhalen en mensen. Stil-leven kan altijd nog!      

Laatste blogberichten

 • The American Dream, Amerikaans realisme in het Drent Museum

  The American Dream, Amerikaans realisme in het Drent Museum

  The American Dream, Amerikaans realisme in het Drent Museum nog tot en met 27 mei: Ik was er : het is een absolute aanrader!

  Tot en met 27 mei 2018 is in het Drents Museum  de internationale kunsttentoonstelling The American Dream - Amerikaans Realisme 1945 – 2017. Een uitgebreide overzicht van na-oorlogse Amerikaanse figuratieve kunst met werken van topkunstenaars als Edward Hopper, Andy Warhol, Andrew Wyeth, Alice Neel (, Richard Diebenkorn, Martha Rosler, Alex Katz en Chuck Close. Plus sprekende beelden van Amerika van de jaren 45 tot eind jaren 60. Dat geheel geeft een spannend beeld van die periode. Was onder de indruk!

  Ik was emotioneel geraakt door Edward Hopper. 

  Voor meer informatie: www.visittheamericandream.com en www.drentsmuseum.nl/nl/tentoonstellingen/american-dream • De Romantiek in het Noorden: Groninger Museum

  De Romantiek in het Noorden: Groninger Museum

   De Romantiek in het Noorden: ongerept bestond nog!

  Na het geslaagde bezoek en de lekkere lunch met mijn schoonzus Irene in het Drents Museum in Assen, wilde ik toch nog naar Groningen. En terecht, bleek weer. Daar is tot en met 5 mei in het Groninger Museum ‘De romantiek van het noorden, van Friedrich tot Turner’. Ik glipte net voor de opening binnen. Romantische schilders (ca. 1800 – 1850) met landschappen. Ongerept bestond toen nog. Fascinerend. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet. Niks saai!  En ga ook – net als ik- voor het virtuele panorama van Frans van Hoesel en Bart Campman zitten. Een beleving van alle zintuigen. Ook in het Groninger Museum!

  Meer weten: http://www.groningermuseum.nl

 • Blokkeer de datum 15 april alvast al in je agenda voor een heerlijke kunstbeleving:

  Blokkeer de datum 15 april alvast al in je agenda voor een heerlijke kunstbeleving:

   Blokkeer de datum 15 april alvast al in je agenda voor een heerlijke kunstbeleving:

  Zondag 15 april is er van 15.00 tot 19.00 uur weer een lekkere luie zondagmiddag op  Kasteel Daelenbroeck! Met asperges in heerlijke kunstvormen aan de muur en op je bord en lekker tussendoor verhalen over kunst.

  Chef-kok Gregory Bodegom werkt met eerlijke producten uit onze eigen streek. Het resultaat? Prachtige kunstwerken op het bord, ‘gevangen’ in vijf gangen.

  Bestemd voor fijnproevers die houden van ontspannen genieten van kunst, eten en mensen,  zonder dat iets echt hoeft. Je hoeft geen kunstkenner te zijn. Spannend? Stil-leven kan altijd nog!

  De kosten voor het vijf gangen menu en ‘het verhaal’ zijn € 65,-- per persoon. Aperitief, bijpassende wijnen en water inbegrepen.

  Reserveren of meer weten? Bel even met mij: 06 53 198929 of mail me:  :  henk@kunstindekeuken.nl .

 • Geheimtip: Museum Kurhaus Kleve met Hendrick Goltzius en Pia Fries.

  Geheimtip: Museum Kurhaus Kleve met Hendrick Goltzius en Pia Fries.

   Geheimtip: Museum Kurhaus Kleve met Hendrick Goltzius en Pia Fries.

  16de eeuwse zwierige kopergravures tegenover en  samen met warme, intense bijna abstracte schilderkunst. Voelde voor mij aan als een warm bad!

  Het Museum Kurhaus Kleve toont tot en met 11 februari drie tentoonstellingen in één: de zwierige en gloedvolle kopergravures van de beroemde graveur Hendrick Golzius ( 1558 – 1617) , de warme, intense en abstracte kleurlandschappen van de bekende Zwitserse schilderes Pia Fries en het verband tussen beiden met werken van Pia Fries, duidelijk geïnspireerd door Goltzius.

  Heerlijk fascinerend: die kleuren, de combinatie van technieken en de gevoelens, die opgeroepen worden bij mij!

   

  Meer weten? http://www.museumkurhaus.de/de/11518.html  en www.piafries.com

 • De Haagse School, De Mesdag Collectie én Kunst in de Keuken.

  De Haagse School, De Mesdag Collectie én Kunst in de Keuken.

   De Haagse School, De Mesdag Collectie én Kunst in de Keuken.

  Pas weer even naar de Mesdag Collectie gaan kijken op de Laan van Meerdervoort: een prachtig landhuis - museum met in de sfeervolle achtertuin het Vredespaleis.

  De oorspronkelijke eigenaren, Hendrik Willem Mesdag ( 1831 – 1915) en zijn vrouw Sientje Mesdag-van Houten  verzamelden  vooral schilderijen van de Franse School van Barbizon en van de Haagse School, waar Mesdag ook bij hoorde. Overigens kreeg hij les van Willem Roelofs ( 1822- 1897), een van de grondleggers van De Haagse School.  Zijn zoon Willem Elisa Roelofs jr. ( 1874-1940) was ook regelmatig te gast bij de familie Mesdag. Hij staat prominent op een  grote groepsfoto in het museum met op de voorgrond Mesdag en zijn vrouw Sientje,  zijn vader Willem en andere prominente leden van De Haagse School.

  Willem Roelofs in Den Haag en zijn zoon W.E. Roelofs jr. bij mij

  In de Mesdag Collectie zie je meerdere schilderijen van Willem Roelofs. Werken van zijn zoon kun je bij Kunst in de Keuken zien….

  Een van mijn eerste  gastronomische stillevens is namelijk van W.E. Roelofs jr.: een schitterend olieverf schilderij met sprotjes.  Een levendig voorbeeld van de late Haagse School. Net als trouwens zijn aquarel met  pompoenen. Meer weten? henk@kunstindekeuken.nl of bel me 0653198929.

  Verder: www.demesdagcollectie.nl

 • De Haagse Tram 16 rijdt weer gewoon: nu naar Anton Heyboer en Art Deco Paris!

  De Haagse Tram 16 rijdt weer gewoon: nu naar Anton Heyboer en Art Deco Paris!

   De Haagse Tram 16 rijdt weer gewoon: nu naar Anton Heyboer en Art Deco Paris!

  Tram 16 is er gewoon weer vanaf de zijkant CS Den Haag, richting Gemeentemuseum. Je kunt ook even halverwege uitstappen bij het Vredespaleis voor een zeer aan te raden bezoek aan de Collectie Mesdag . Meer ik ging eerst naar het Haags Gemeentemuseum voor Heyboer en Art Deco Paris. Twee totale verschillen, maar beiden meer dan een omweg waard!

  Anton Heyboer: niet zijn vrouwen!

  Bij Anton Heyboer ( 1924 – 2005) had ik altijd die jaloerse associaties van die gelukkige, wat verdwaasde man met veel mooie vrouwen.  Maar door zijn overzichtstentoonstelling  in het Haagse Gemeentemuseum  weet ik nu wel beter!

  Zijn werk werd al in de zestiger jaren aangekocht door het Museum of Modern Art in New York. Hij exposeerde  in 1975  in het Los Angeles County Museum of Art samen met Francis Bacon, David Hockney en Jean Dubuffet als één van de belangrijkste Europese schilders van dat moment.

  Fascinerend om alles in die wereldcontext te kunnen zien, maar ik had moeite om zijn mysteries te doorgronden. Je ziet nu nog tot 4 februari in Den Haag hoogtepunten uit zijn oeuvre vanaf het vroege begin tot en met 1976.

  Art Deco Paris

  Heerlijk was de tentoonstelling Art Deco Paris. Hier zie je mode, toegepaste kunst, schilderkunst, beeldhouwwerken , juwelen, prenten , fotografie en film uit die voor mij enorm fascinerende periode. Een zalige, veelzijdige onderdompeling, heb genoten!

  Je kunt zelf genieten tot en met vier maart. Meer lezen? www.gemeentemuseum.nl/nl/tentoonstellingen/art-deco

  Art Deco was een populaire stijlbeweging van 1920 tot 1939 die van invloed was op de decoratieve en toegepaste kunst, bij zowel architectuur, het grafische, industriële en interieurontwerp, als de beeldende kunst en kledingmode.

 • Raymond Pettibon, A Pen of All Work: nog tot 30 oktober in Maastricht

  Raymond Pettibon, A Pen of All Work: nog tot 30 oktober in Maastricht

  Raymond Pettibon,  A Pen of All Work: nog tot 30 oktober in Maastricht

  Soms geestige, dan weer schokkende werkelijkheid. Neem de tijd!

   Pas ben ik weer naar het Bonnefantenmuseum in Maastricht geweest. Voor A Pen of Wll Work , een overzichtstentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar Raymond Pettibon (1957).

  Pettibon ontwikkelde een kenmerkende figuratieve stijl van schijnbaar nonchalante op cartoons en karikaturen geïnspireerde zwart-wit tekeningen., gecombineerd met humoristische en vaak zwartgallige teksten. Hij wisselt historische reflectie, poëtische humor en scherpe kritiek steeds af.

  Je ziet hier zijn uitzonderlijke totale werk met al zijn literaire en intellectuele kwaliteiten.

  Als bezoeker moet je de tekst ook echt lezen en in samenhang met de plaatjes op je in laten werken. Charles Manson, Bush, Gumby of Superman wisselen elkaar af…

   Vrienden hadden me gewaarschuwd voor de enorme inspanning, die alles van je vraagt. En om geestelijke rustpauzes en/of asperientjes vraagt. Ze hadden gelijk Ik wil nogal eens te snel doorlopen.

  Dat kan met Pettibon echt niet. Ben tussendoor wel even naar Ipanema gegaan om mijn hoofd rust te geven…

   Raymond Pettibon heeft me doen lachen. Ik was soms geschokt of emotioneel. Het is een absolute aanrader. Op de valreep: het kan nog tot en met 29 oktober! 

 • Mijn recept voor het beter begrijpen van je medemensen: Witloof from Syria van Sien Vanmaele.

  Mijn recept voor het beter begrijpen van je medemensen: Witloof from Syria van Sien Vanmaele.

   Mijn recept voor het beter begrijpen van je medemensen:  Witloof from Syria van Sien Vanmaele.

   Voedsel is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Het samen eten , het samen koken is voor mij  het recept voor het leggen van contacten en beter begrijpen van je medemensen. Dat doe ik  ook met mijn kunstbeleving oftewel relational art. Hier spelen kunst aan de muur en op het bord en het praatje een verbindende  rol. Bijvoorbeeld op 5 november op Kasteel Daelenbroeck.

   Gastronomie oftewel de kunst van het koken is een vorm van beeldende kunst. Voedsel legt een band tussen het dagelijks leven en kunst. Kookkunst zorgt voor een warme omgeving, die uitnodigt om samen te werken en elkaar beter te snappen.

   De jonge Vlaamse theatermaker Sien Vanmaele (Veurne, 1990)– vorig jaar de Maastrichtse Toneelacademie afgerond-  gebruikt haar passie voor koken en voor de beeldende kunst  ook als middel om de ontmoeting tot stand te brengen. Ze gelooft in de kracht van eten als bindmiddel. Het koken als een manier om meer te leren over een ander. Ze werkt hard aan haar nieuwe voorstelling , waarin eten die wezenlijke rol speelt: Witlof from Syria. Sien heeft Syrische gezinnen in Nederland en België gevraagd of ze met haar wilde koken.  

  Het verhaal van die ontmoetingen koppelt ze in deze food performance aan geuren, smaken en gerechten van Syrië.

   Ik was zo gelukkig onlangs haar tussentijdse werkpresentatie mee te mogen beleven in De Salon Kasteel Baexem. Voor mij in lijn met Rirkrit Tiranija tijdens de Biennale in Venetië of Daniel Spoeri met zijn diners in Parijs en Düsseldorf.  Sien’s monoloog over haar ervaringen , ontmoetingen met die Syrische families in de keuken en aan tafel was bijna filmisch. Ik werd meegenomen en deelde actief haar ervaringen. Heerlijk, emotioneel en lerend!

  Jullie kunnen haar in ieder geval beleven op Festival Jonge Harten in Groningen ( 17 – 25 november) . Ik hou jullie op de hoogte.

   

  Voor meer informatie:

  http://sienvanmaele.tumblr.com/

   Of luister nog een keer naar mijn verhaal op L1Radio!

  https://l1.nl/henk-hoogakker-eten-moet-verbinden-132327/

   

 • Zondagmiddag 5 november op Kasteel Daelenbroeck. Genieten van zalige herfstmelancholie met volle smaken!

  Zondagmiddag 5 november op Kasteel Daelenbroeck. Genieten van zalige herfstmelancholie met volle smaken!

   Zondagmiddag 5 november met Kunst in de Keuken op  Kasteel Daelenbroeck. Genieten van de zalige herfstmelancholie met volle smaken!

   

  Op zondag 5 november van 15.00 tot 19.00 uur organiseert Kunst in de Keuken weer een lekkere luie zondagnamiddag op Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch. Volop genieten van de zalige melancholie van de herfst. De fascinatie beleven van kunst, verhalen, eten en mensen.  Die middag kunnen jullie ook kennismaken met de mooie stillevens van de fotograaf Hay Hermans, geboren in Venlo, maar al jaren werkzaam in Amsterdam. 

   

  Genieten van de volle smaken van wild en herfstgroenten én gastronomische stillevens

  Gastronomie en schilder- en fotokunst. Dáár draait het om bij de samenwerking tussen Ger Meijers en chef-kok Gregory Bodegom van Kasteel Daelenbroeck en Kunst in de Keuken.

   
  De ingrediënten van deze middag: het samenspel van intrigerende gastronomische stillevens in verf en in fotopixels, mooie gerechten met vooral wild en volle herfstgroenten uit onze streek.

  Gregory, de chef-kok,  werkt weer met die (h)eerlijke producten. Het resultaat? Prachtige kunstwerken op het bord, ‘vastgelegd’ in vijf gangen.

  Tussen die gangen door vertel ik inspirerende verhalen over dat samenspel van verf en fotopixels,  over voedselstillevens uit de Gouden Eeuw  en de wereldhandel van ons eten en natuurlijk over de streekgastronomie van Gregory Bodegom.  


  Reserveer snel
  Er is een beperkt aantal plaatsen. Vooraanmelding is daarom verstandig.
  De kosten voor het vijf gangen menu en ‘het verhaal’ zijn € 65,-- per persoon. Aperitief, bijpassende wijnen en water inbegrepen.

   

  Reserveren of meer weten? Bel even met mij: 06 53 198929 of mail me :  henk@kunstindekeuken.nl .

  Aanmelden kan ook bij reserveringen@daelenbroeck.nl  of 0475-532465.

   

  Bestemd voor fijnproevers die ook houden van ontspannen genieten van kunst, zonder dat iets echt hoeft. Jullie hoeven  geen kunstkenners te zijn. Spannend? Stil-leven kan altijd nog!


   

  Indien jullie willen overnachten van 5 op 6 november biedt Ger Meijers  van Kasteel Daelenbroeck een speciale kamerprijs aan van € 40,00 p.p. incl. ontbijt op basis van een tweepersoons kamer.

  Dan begint de nieuwe week dubbel mooi….

   

   

  Kijk ook op www.daelenbroeck.nl , www.np-demeinweg.nl  en www.hayhermans.nl

   

 • Galerie Noijons en Kunst in de Keuken met kunstenaar Ed Hanssen. Zijn Mail Art- project nu in Oostburg te zien.

  Galerie Noijons en Kunst in de Keuken met kunstenaar Ed Hanssen. Zijn Mail Art- project nu in Oostburg te zien.

   Galerie Noijons en Kunst in de Keuken met kunstenaar Ed Hanssen.
  Zijn Mail Art- project nu in Oostburg te zien.

  Half april was er een nieuwe en geslaagde editie van de samenwerking tussen Galerie Noijons en Kunst in de Keuken in de mooie galerie van Maaike Noijons in Buggenum.
  Dit keer met Ed Hanssen, beeldend kunstenaar uit Nunhem. Ed schildert, fotografeert, maakt video’s en en passent zorgt hij voor verrassende mail art-projecten. Neem bijvoorbeeld het ‘used coffee filter art project’, waar Ed kunstenaars over werkelijk de hele wereld zover krijgt dat ze meedoen.

  Ik had gezorgd voor een heerlijke asperges-velouté , stoofpotje van kippendijen met champignon-roomsaus en – gezien het thema van Ed- een zalfje van koffieijs.

  Maaike Noijons praatte met Ed over zijn werk als schilder en kunst in het algemeen.
  Samen met geïnteresseerde gasten aan één grote lange tafel. Heerlijk inspirerend met levendige discussies. Dat is relational art: over het plaatje aan de muur, het praatje, het plaatje op het bord en de interactie die dan ontstaat tussen de etende, pratende en luisterende mensen aan tafel.
  n.b.: Ik kreeg een heel origineel bedankje van Ed en zijn vrouw, uiteraard per post en een koffiefilter! ‘Is er nog koffie?’

  Mail Art? Nu in Oostburg.
  Mail Art is een vorm van beeldende kunst uit de jaren zestig waarbij communicatie per post het medium is.
  Sinds het ontstaan van de Fluxus-beweging in de jaren 60 van de vorige eeuw gingen enkele kunstenaars hun werk op andere manieren verspreiden. Ze organiseerden hun eigen mail art projecten met tentoonstellingen daarvan en gaven hun eigen publicaties uit. Mail Art- kunstenaars wisselden via poststukken hun kunstwerken uit. Kenmerkend voor Mail Art waren de veelal kleine formaten op een papieren ondergrond. Sommige kunstenaars probeerden alles te versturen waar zij een etiket en een postzegel op konden plakken.
  Mail Art is vooral ook een vorm van netwerken, een directe , wereldwijde samenwerking en communicatie tussen kunstenaars. Zo’n wereld netwerk is Ed Hanssen succesvol gestart met bijvoorbeeld zijn ‘used coffee filter art’.
  Overigens als jullie daar nog meer over willen weten. Er is net een tentoonstelling over zijn project in D’Oude Winkel, Nieuwstraat 66 in Oostburg, Zeeuws Vlaanderen tot medio juli.  

   

 • Galerie Noijons en Kunst in de Keuken met kunstenaar Ed Hanssen. Zijn Mail Art- project nu in Oostburg te zien.

  Galerie Noijons en Kunst in de Keuken met kunstenaar Ed Hanssen. Zijn Mail Art- project nu in Oostburg te zien.

   Galerie Noijons en Kunst in de Keuken met kunstenaar Ed Hanssen.
  Zijn Mail Art- project nu in Oostburg te zien.

  Half april was er een nieuwe en geslaagde editie van de samenwerking tussen Galerie Noijons en Kunst in de Keuken in de mooie galerie van Maaike Noijons in Buggenum.
  Dit keer met Ed Hanssen, beeldend kunstenaar uit Nunhem. Ed schildert, fotografeert, maakt video’s en en passent zorgt hij voor verrassende mail art-projecten. Neem bijvoorbeeld het ‘used coffee filter art project’, waar Ed kunstenaars over werkelijk de hele wereld zover krijgt dat ze meedoen.

  Ik had gezorgd voor een heerlijke asperges-velouté , stoofpotje van kippendijen met champignon-roomsaus en – gezien het thema van Ed- een zalfje van koffieijs.

  Maaike Noijons praatte met Ed over zijn werk als schilder en kunst in het algemeen.
  Samen met geïnteresseerde gasten aan één grote lange tafel. Heerlijk inspirerend met levendige discussies. Dat is relational art: over het plaatje aan de muur, het praatje, het plaatje op het bord en de interactie die dan ontstaat tussen de etende, pratende en luisterende mensen aan tafel.
  n.b.: Ik kreeg een heel origineel bedankje van Ed en zijn vrouw, uiteraard per post en een koffiefilter! ‘Is er nog koffie?’

  Mail Art? Nu in Oostburg.
  Mail Art is een vorm van beeldende kunst uit de jaren zestig waarbij communicatie per post het medium is.
  Sinds het ontstaan van de Fluxus-beweging in de jaren 60 van de vorige eeuw gingen enkele kunstenaars hun werk op andere manieren verspreiden. Ze organiseerden hun eigen mail art projecten met tentoonstellingen daarvan en gaven hun eigen publicaties uit. Mail Art- kunstenaars wisselden via poststukken hun kunstwerken uit. Kenmerkend voor Mail Art waren de veelal kleine formaten op een papieren ondergrond. Sommige kunstenaars probeerden alles te versturen waar zij een etiket en een postzegel op konden plakken.
  Mail Art is vooral ook een vorm van netwerken, een directe , wereldwijde samenwerking en communicatie tussen kunstenaars. Zo’n wereld netwerk is Ed Hanssen succesvol gestart met bijvoorbeeld zijn ‘used coffee filter art’.
  Overigens als jullie daar nog meer over willen weten. Er is net een tentoonstelling over zijn project in D’Oude Winkel, Nieuwstraat 66 in Oostburg, Zeeuws Vlaanderen tot medio juli.  

   

 • Blij getroffen door de werken van schilder Jan Roeland. Nog tot 19 juni in De Kunsthal in Rotterdam.

  Blij getroffen door de werken van schilder Jan Roeland. Nog tot 19 juni in De Kunsthal in Rotterdam.

   Blij getroffen door de werken van schilder Jan Roeland.
  Nog tot 19 juni in De Kunsthal in Rotterdam.

  Heb me pas in Rotterdam te goed gedaan aan ‘Gek van surrealisme’ in Museum Boijmans van Beuningen, vervolgens bijna hyper door ‘Hyperrealisme’, besmuikt genoten van de torso’s en bloemen van Robert Mapplethorpe ( nog tot 28 augustus)allebei in de Kunsthal.
  Maar was blij getroffen door de werken van de schilder Jan Roeland in diezelfde Kunsthal.

  Tot mijn schande had ik nog niet met de schilderkunst van deze meester kennis gemaakt. Nu wel en ik zal het niet licht vergeten.
  Wat een genot. De strakke, maar toch gevoelige vormen. Evenwichtig en met aandacht geconstrueerd, lijkt het wel. Humor, blijdschap of ernst, voelde ik. De ene keer dacht ik aan werken van Piet Mondriaan, de andere keer ook aan die van Dick Bruna. Mag ik?
  Nog tot en met 18 juni in De Kunsthal. Een absolute aanrader!

   

  Informatie van de Kunsthal over Jan Roeland:
  ‘De Nederlandse schilder Jan Roeland (1935) overleed in november vorig jaar op 81-jarige leeftijd. Als eerbetoon aan deze bijzondere en verstilde schilder presenteert de Kunsthal een selectief beeldverhaal waarin al zijn zo herkenbare thema’s zijn opgenomen. 41 schilderijen, afkomstig uit museale collecties, bedrijfscollecties en van particulieren zijn te zien. Een hommage aan een schilder wiens kracht zit in de combinatie van onderwerp, kleurgebruik en verfhuid. Een schilder die als autodidact is begonnen, zelf les heeft gegeven, die enkele grote prijzen heeft gewonnen en altijd is blijven doen waar hij goed in was.

  Poëzie en gelaagdheid
  Jan Roelands werk schreeuwt niet om aandacht. Daar is het te subtiel voor, en te precies. Hij schildert voorwerpen die hij vereenvoudigd weergeeft: wc-papier, een hamer, een tafel, een palet met een penseel. Gestileerde vormen die zweven tussen figuratie en abstractie. De weergave van een eend in drie cirkels en een driehoek getuigt van moed, maar ook van humor. De verfhuid geeft blijk van het langdurige proces dat de schilder met het doek heeft doorgemaakt. De poëzie en gelaagdheid van zijn werk wordt door een grote groep bewonderaars gewaardeerd. ‘
  Meer informatie : www.kunsthal.nl/nl/plan-je-bezoek/tentoonstellingen/jan-roeland/